top of page

Apunts

Propostes pel laboratori i l'aula d'informàtica

Aquests dossiers són col·leccions d'activitats per realitzar al laboratori, a l'aula d'informàtica, a la sala d'audiovisuals... que completen i complementen les propostes dels llibres de text de Ciències de la Naturalesa de les diferents editorials.

 

Aquestes experiències bàsicament són el recull del treball realitzat durant alguns cursos a l'hora B d'ESO de Ciències de la Naturalesa.

Crèdits variables

Ciència Bàsica

 

Aquest dossier correspon a un crèdit variable de reforç pensat especialment pels alumnes que tenen dificultats en superar la matèria de Ciències de la Naturalesa. Els continguts (més procedimentals i actitudinals que conceptuals) s'adapten a les competències bàsiques necessàries per poder obtenir l'acreditació.

El crèdit el van elaborar en vicent Colom, la Xon Vilahur i en Tavi Casellas, professors de Ciències de l'IES Llagostera, per facilitar així l'acreditació als alumnes que malgrat tenir problemes d'aprenentatge tenien una bona actitud.

Iniciació a l'òptica

 

Aquest dossier correspon a un crèdit variable tipificat pel Departament d'Ensenyament. Al ser d'iniciació, el poden incorporar al currículum qualsevol alumne d'ESO, a més té una doble vessant, teòrica i pràctica, que el fa molt adequat per a qualsevol tipus d'alumne.

 

La temàtica que es desenvolupa normalment interessa als alumnes sobretot si tenim en compte que permet explicar molts dels fenòmens i objectes òptics que els alumnes han pogut observar habitualment: l'arc de Sant Martí, la lupa, els miralls, els colors, la refracció, el telescopi...

 

El crèdit està preparat per a la realització de tres hores setmanals, dues de les quals serien a l'aula i la tercera al laboratori o taller.

 

Durant les hores a l'aula el professor explica els conceptes i procediments, comenta fenòmens observats i juntament amb els alumnes realitza exercicis escrits.

 

Al laboratori o taller els alumnes (en grups de 2 o 3) experimenten amb els equips òptics d'ENOSA (o similars). El recull d'experiències proposades està en sintonia amb el treball que es va realitzant a l'aula.

PEB4S2IRUJCQNC6ZJZ3A6P7C3I.jpg
15-category_default.jpg
hacer-apuntes-ucam.jpg
Chemicals-Illustration.jpeg
bottom of page